torsdag 7. november 2013

Albert Åberg

Ja, jeg kan godt lage middag i dag sier mannen, og "skal bare" ut en liten tur…..

Mannfolk!

Kan vel ikke akkurat klage, når det er garasjen han bryner seg på.

Javel. Da blir det deg og meg!

Skjønner ikke hva du snakker om, kvinne……

Her er det lettsalta torsk med poteter og gulrotstuing på menyen, det er lenge siden sist. Hva har egentlig de norske hjem til middag på torsdager i 2013? 34 kommentarer:

 1. Jeg lever ville dager på hybel denne uka, her er det sushi! (og det har vært posesuppe og pizza før i uka...) Gleder meg til å komme hjem og spise egenproduserte svinepølser!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du, nå er det duket for erkjennelser.. Jeg har aldri spist sushi. Jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å elske det, men det har bare ikke blitt til. Er det studenttilværelse som gjør kjøkkenet utenom normalen? Egenproduserte pølser hørtes godt ut!

   Slett
  2. Ikke studier, men jobb, jeg er på en måte utleid deler av høsten. Hjemmelagde pølser er godt, og dt viste seg å være enklere enn jeg trodde å lage. På loftet henger elgmorr til tørk, blir spennende å prøve om noen uker. Og du, kast deg uti det og prøv sushi!!

   Slett
  3. Åh, så spennende, vi hadde snakket om å prøve elgspekepølse (har fått oppskrift via bloggen), men det får evt bli neste år. Vet du, sushi skal prøves..! :)

   Slett
 2. Her er ukesmenyen: Mandag linsesuppe, tirsdag gresskarsuppe og pannekaker, onsdag omelett og quinoa-grønnsaks-dings, i dag stekt laks, potet, gulrot. nemlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Av en eller annen grunn føler jeg meg alltid så ufullkommen sammenlignet med deg..... ;-) Skjønt hadde jeg disket opp med omelett og påstått at det var middag hadde jeg nok blitt erstattet foran komfyren ganske kjapt, det er forbundet med lunsj her i gården. Se det var kanskje ikke så dumt likevel..

   Slett
  2. Blæh! Du jakter og slakter selv med tre små på slep - ikke snakk om fullkommenhetskonkuranser her, da! To dager i uka må jeg passe på at det er veldig "lett" mat til middag - fordi noen skal virkelig rett på trening fra matbordet. Da passer det med omelett, suppe, pasta osv. Rett og slett. Med ordentlig tilbehør. Fullkomment som alltid altså... :-)

   Slett
  3. Nå smiler jeg og klapper meg selv på skuldra.. :-D Uff, selv om jeg eeegentlig nekter meg selv å grue til ting (det er jo fryktelig bortkastet) så kjenner jeg at jeg er evig takknemlig for at ungene er små og tidsklemma stort sett selvvalgt.. :) Skjønt, jeg har tydd til havregrøt som middag tidt og ofte, jeg allerede..

   Slett
  4. - og så må jeg jo naturligvis tilføye at jeg mener lett som i "lettfordøyelig" - ikke lett som i lett og raskt laget. Vi har nok av tid til å lage og tid til å spise - og suppene og pastasausene og suppebrødene og alt det der er laget fra bunnen av... (stiger jeg i fullkommenhet igjen nå??!) - men jeg må ta hensyn til at noen av de som skal spise det skal ut og spille fotball eller løpe rundt Østensjøvannet ca en halvtime etterpå.... Da blir det ikke tung kjøttmat.

   Slett
  5. Jepp, du stiger himmelhøyt..! :) Men jeg jubler med, for det er inspirerende og motiverende. Et av de beste tiltakene vi kam gjøre for å unngå først og fremst for mye salt, men også raffinert sukker og mettet fett, er jo nettopp å lage fra bunnen av. Spiser dere kjøttmåltider på kveldene da, eller i helger?

   Slett
  6. Vi har startet såvidt med en greie der vi forsøker å la kjøttforbruket stort sett komme fra "lykkelige dyr" - velvel, altså være mer bevisst på vilkårene rundt kjøttproduksjon og hva dyrene har spist. Det innebærer også at vi kutter noe i kjøttforbruket, både pga tilgjengelighet og pga pris. I uka blir det i praksis mest vegetar (der jeg sniker inn mye kikerter og linser og sånne greier) og fisk -uten at vi har noen faste regler om det. Snart får vi påfyll av elgkjøtt fra broren min - da blir det litt mer av det, kanskje. Søndagsmiddag er omtrent alltid litt "skikkelig kjøtt", steik, helstekt kylling - sånne "store" ting. Og så blir det som regel restemiddag, feks kjøttsuppe eller risotto basert på det på mandag. Fredagsmiddagene er litt av hvert, en sånn "kosetapasmeny" vi har som fast tradisjon, da er det både kjøtt (spekemat) og fisk (røkelaks). Og så blir det kjøtt på lørdagspizzaen - og det finnes også kjøttpålegg i huset til brødskivene.

   Slett
  7. Åh, det initiativet heier jeg på Guri! For et par år siden oppdager jeg (kan ikke vie meg meg med mannen akkurat her), at mesteparten av kjøttet vi spiste var mer som "fyll", og gammel vane. Så, i gryter og supper og slikt, hvor kjøttet liksom var blandet inn, i droppet vi kjøtt og puttet i mer grønnsaker og linser og kikerter og annet proteinrike ingredienser, og oppdaget at vi ble like mette. I indiske gryter f.eks, med masse deilig mektig sauser og smaker, tenker man virkelig ikke over det. Så er man i hvert fall bittelitt med på å minke kjøttforbruket. Men er real biff, det gir jeg aldri opp! Hehe

   Slett
 3. Her står hjemmelaget fiskegrateng i ovnen (gjorde den klar i går, så det bare var å sette den i ovnen + koke poteter når vi kom hjem i dag, sultne, sure og slitne... Flink ikke sant? ok, jeg må innrømme at det var mannen som lagde gratengen i går, da, slik at jeg som førstemann hjem skulle ha det litt enkelt...). Nå er bordet dekket, så vi venter bare på at maten blir ferdig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Mine lesere (og mennene deres er de kuleste). Sånn er det bare. Her i gården blir det fiskegrateng av restene i morgen. Hva strør du med på toppen?

   Slett
  2. Strør som oftest med gamle brødsmuler (mamman min jobber på et bakeri og tar med seg "avfall" fra skjæremaskina der. Men i dag strødde vi med griljermel. Det blir jo liksom proft, da. (og jeg hater å innrømme det, men ungene spiste IKKE mye middag i dag. De synes det supersalte ferdiggratengen i aliminiumsform fra Findus, eller hva det nå er, er den aller beste. Så feio kan de altså ta)

   Slett
  3. woops... en parentes som aldri slutter og litt skrivefeil. Sånn kan det gå.

   Slett
  4. Hahaha, hva er det med uoppdragne unger da..!? :) Jeg frykter for at treåringen kommer til å reagere likedan, han steiler bare vi har fisk i ren form i handlevogna, han. Fin fyr :)

   Slett
 4. Her ble det grønnsaksuppe med sau! Hehe, godt var det iallfall :) sushi må du smake vettu, kjempegodt! Vi skal ha det på lørdagskvelden, når ungene sover 😛
  Fikk du mailen min i går forresten?

  SvarSlett
  Svar
  1. Suppe med sau, fantastisk. :) Jepp, epost er videresendt til rette vedkommende, send gjerne julekort når luene har ankommet ;)

   Slett
  2. Hihi, ja det var vesla i huset som bestemt konstaterte: æ lika ikke kylling! Og fårekjøtt gikk ikke helt igjennom, så da ble det sau! For sau er kult.! Og godt 😀

   Slett
  3. Hun har jo naturligvis helt rett; sau er kult.. ;)

   Slett
 5. Etter å ha spist ribbe to dager på rad, ble det en enkel salat med skinke og byggryn i dag. Enkelt og veldig godt. Ungene åt hver sin svære posjon. 😊

  Beate.

  SvarSlett
  Svar
  1. Beate, da. Ribbe..? Har G vært og tullet med kalenderen eller? ;) Jeg så bildet ditt på instagram. Det var like før jeg stod på døra og banket uskyldig på.. :p Kokte du grynene først?

   Slett
  2. Er det ikke desember da????:-O

   Jeg kjøpte en sånn pakke med byggris i posjonspakker. Utrolig lettvindt, men det funker sikkert like godt å koke vanlige byggryn, og det er sikkert billigere også. ;-)
   Det var faktisk utrolig mettende også. Var fortsatt mett på kvelden når jeg skulle legge meg.

   Slett
  3. Jeg er så dårlig på å prøve matvarer jeg ikke er vant med, så det er fint med tips. Byggryn er jo fullstappet med gode saker, og selv om jeg har mine tvil om at denne dama vil holde seg mett like lenge, må det jo prøves. Du har ikke lyst til å gjesteblogge med oppskrift/framgangsmåte..? :)

   Slett
 6. Skulle vel sagt lettsaltet uer, selvplukket multe eller noe slikt, men Eir har bursdag og har ønsket seg jegergryte fra TORO så da ble det det. Men i går var det entrecot med soppsaus og greier og dagen før hjemmelaget pølsestrogaoff...

  SvarSlett
  Svar
  1. Eir er helt klart i opposisjon for tiden.. ;) Men her kommer jo gode middagsforslag som perler på en snor. Det er fint, for jeg er dårlig på variasjon. Av den grunn kjøpte jeg kokosmelk på butikken i dag. Hva den skal brukes til, vites dog ikke..

   Slett
  2. Kokosmelk? Kjøp rød currypaste, og ta ei eller to teskjeer av det oppi gryta, sammen med f eks sei, løk, søtpotet, gulrøtter, brokkoli, sukkererter...og kokosmelk, selvfølgelig. Nam nam!

   Slett
 7. Du - her er en tekst du burde lese på en fin blogg jeg følger: http://smilerynker.blogspot.no/2013/11/prisen-for-tiden-med-mine-brn.html

  Ha en fin kveld - natt - dag!
  G

  SvarSlett
  Svar
  1. Teksten er lest...tusen, tusen takk, Guri! ♡

   Slett
 8. Her var det grønn ertesuppe (Heia Trines Matblogg, altså, hun står for de fleste middagsfavorittene her i huset!) men du, jeg må innrømme en ting..jeg har aldri servert kokt fisk! Det er jo skandale, for vi er kjempe glad i fisk her i heimen.. Men den forsvinner liksom alltid inn i ovnen her;) (Skylder på dyre og dårligere råvarer her lenger sør, hehe.) Men neste gabg, da blir det lettsaltet torsk! god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Innrømmelse: jeg var novise på kokt fisk helt til svigerfar dyttet meg ut i det..og det er jo så enkelt-penkelt at det er til å le av.. ;)

   Slett
 9. Åååh, det er så GODT!! Det er lenge siden vi har hatt. Det må vi ha snart tenker jeg. Men det er mannen sitt bord, så han får lage. Men jeg kjenner meg igjen. Han skal bare gjøre noe, og det tar bare cirka en halvtime.. ..også har det gått 8 timer plutselig. Hehe.... igår hadde vi pizza, siden det egentlig er fredagsmat her hjemme. Men idag er begge foreldrene på jobb... så da tok vi den igår :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er det pizza i dag, ungene har vært fjorten ganger oppå kjøkkenbenken allerede i håp om at det har skjedd noe.. ;) Ja, hva er det med disse voksne "skal bare'rne"? Jeg regner alltid minst det dobbelte av forespeilet tidsperspektiv.. :p

   Slett