fredag 1. mars 2013

En annerledes foreldreblogg?

Utfordring: Hvordan skal jeg få til å skape en
annerledes foreldreblogg blant alle de
fantastiske bloggene som fins der ute..?
Det er slett ikke sikkert jeg får til,
men skal herved gjøre et tapper forsøk!


For det første skiller vi oss
kanskje litt ut siden vi har fått tre unger så tett.
Det skaper mange, mange, MANGE utfordringer,
både når det kommer til logistikk og prioriteringer,
men å ha både baby, ettåring og toåring samtidig
skaper også mange morsomme situasjoner.

Ingen av dem er i barnehage, 
- et bevisst valg vi har tatt sammen -
og vi bruker mye tid i lag som familie.

Både mammaen og pappaen har følt flere ganger at vi har minst tre hender, to fang og ørten timer i døgnet for lite. Parforholdet blir unektelig satt på prøve her i huset, og underernært på søvn som vi har vært i tre år nå, er det ikke alltid like enkelt å være den beste utgaven av seg selv. Men vi gjør så godt vi bare kan, og så langt kan vi nok begge med hånden på hjertet si at det går over forventning og vel så det. En annen grunn til å følge oss videre er at vi er genuint interessert i friluftsliv, høsting og mat fra bunnen av. Å være friluftsmennesker med små barn er likevel ikke så enkelt som vi kanskje hadde håp om, og vi har nedjustert våre forventninger og ønsker, og innsett at en tur ut i skogen bak huset vårt kan være et godt alternativ når bleie- og soveproblematikk må balanseres opp mot ønsket om spennende naturopplevelser.

Det fine er at for en ett- eller toåring er det minst like verdifullt å gå på oppdagelsesferd i nærområdet, få øye på et elgspor eller høre at ei kråke sitter oppe i treet og følger nøye med, som å gå på den høyeste fjelltoppen eller fangste ørret i et fjellvann. For foreldrene er det dessuten vidunderlig å få andre naturopplevelser gjennom ungene, som ler av å finne ei blåbær når vi trodde det var helt fritt, og som vokser av stolthet når den nedblåste bjørka faktisk kan forseres.


Du er hjertelig velkommen til å følge oss,
vi håper vi kan bli et tilholdssted
for hverdagsglede, humor, kanskje litt tårer,
gjenkjennelse og ikke minst motivasjon til
å gi egne unger flotte naturopplevelser.

På gjensyn!

7 kommentarer:

 1. Så spennende med nye innom :)

  Jeg har også snart 3 tette. Gutt født Januar 2009, jente født i Oktober 2010 og ei jente som kommer når som helst nå i mars 2013 :)

  SvarSlett
 2. Ja, da vet du hva det vil si å ha en hektisk hverdag.. ;) Spennende med lillesøster da, masse lykke til når det lakker mot fødsel! :)

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelig hilsen inne hos meg :)
  Høres ut som en hektisk hverdag med tre tette hjemme. All ære til deg!!
  Vi er mye ute i skogen bak huset vårt. Der griller vi pølser, leter etter troll eller andre dyr, og ser på alt det spennende som er å finne. Veldig populært hos de små! Så jeg er enig med dere, man trenger ikke å dra på langtur for å ha litt friluftsliv med de små.
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Spennende blogg du har! Kan forstå det ikke er så enkelt å dra på lengre turer nå når de er så små, men det viktigste er jo å komme seg ut om det så bare er rett ved huset... Gleder meg til å lese mer om deres turer med tre små gutter :-)

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelige hilsninger, håpet er at det skal bli mye friluftsliv på oss også med små unger. Og heldigvis vokser de jo raskt og blir utrolig selvstendige. :)

  SvarSlett
 6. Vi har mye tilfelles tydligvis, mine tre er ikke så tette som dine, men likevel. Vi også elsker friluftsliv og jeg har vært hjemme med ungene hele veien :)

  SvarSlett
 7. Da gleder jeg meg til å følge bloggen din videre :)

  SvarSlett